Miten markkinoida yritystä profiilituotteilla?

Mainostuotteet ovat omiaan kasvattamaan myyntiä. Lisäksi niiden kirjo on laaja, sillä ne voivat vaihdella aina yksittäisistä tuotteista kalliisiin yrityslahjoihin. Liikelahjat ovat edelleen tärkeä osa markkinointia, vaikka digitalisaation aikakaudella markkinointi on siirtynyt vahvasti myös sosiaaliseen mediaan. Miksi liikelahjat sitten ovat edelleen voimissaan? Siitä yksinkertaisesta syystä, että lahjoilla voi olla vahva vaikutus asiakkaiden houkuttelemiseen, minkä lisäksi ne ovat omiaan kasvattamaan esimerkiksi tuotemerkin arvoa. Toisin sanoen ne voivat kasvattaa yritysmyyntiä! Markkinoinnin tavoitteenahan on nimenomaan myynnin kasvu. Keinot muuttuvat ja kehittyvät, mutta lisääntyvän somemarkkinoinnin ohella mainostuotteiden aikakausi ei suinkaan ole ohi – seuraavaksi esitellään muutama syy siihen, miksi mainostuotteisiin kannattaa edelleen panostaa yritysmaailmassa.

Yrityksiä markkinoidaan eri keinoin

Profiili- eli liikelahjan idea on yksinkertainen: anna niin saat takaisin! On aivan luonnollista ajatella, että lahjan saaja palaa asiaan. Profiililahja on omiaan herättämään uteliaisuuden, ja toisaalta lahja voi saada asiakkaan suosimaan juuri sitä yritystä, joka lahjan on antanut. Tämä on vahvistettu monissa markkinatutkimuksissa. Ilmainen tuote herättää paitsi kiinnostusta, myös luottamusta. Hyviä ideoita lahjoiksi voit löytää esimerkiksi täältä. Näkyvyys on yksi kaikista oleellisimmista asioista markkinoinnissa. Somen aikakaudella yrittäjien täytyy saada itsensä näkyviin eri kanavissa. Profiilituotteiden jakamista voidaan yhdistää esimerkiksi erilaisiin arvontoihin, jotka leviävät helposti somessa. Julkaisumainonta voi tarkoittaa esimerkiksi Facebookissa sisällöltään laadukkaiden julkaisujen tekemistä, jotka tavoittavat ihmisiä mahdollisimman laajasti. Profiililahjalla taas voidaan saada aikaan hyvinkin kohdennettua markkinointia.

Kannattaa hyödyntää markkinoinnin kaikkia keinoja

Somessa voidaan tehdä myös maksettua mainontaa, jolloin siellä näkyy varsinaisia mainoksia, mutta erilaisien profiilien rakentaminen on todella hedelmällistä. Somemainonta sisältää niin sivun ylläpitoa kuin vaikkapa keskustelun ohjaamistakin. Voidaan ajatella, että aktiivinen toiminta eri profiileissa lisää luottamusta tietyn kohderyhmän sisällä, ja se voi olla omiaan kasvattamaan potentiaalisten asiakkaiden määrää. Kannattaa silti muistaa, että yksittäisiin mainoskampanjoihin verrattuna mainostuotteilla on pitkä ikä. Niitä ei ehkä voida jakaa ihan kenelle tahansa vuoden jokaisena päivänä, mutta profiilituote voi olla esimerkiksi käytännöllinen tuote. Tämä voi tarkoittaa vaikkapa avaimenperää, joka riippuu oman kotiavaimen päässä tai kynää, joka odottelee työhuoneen pöydällä. Mainostuote siis muistuttaa läsnäolollaan käsillä olevasta brändistä joka päivä!